Operationen

Nu har jag äntligen ”flyttat hem” igen. Jag opererades ju förra måndagen. Själva operationen gick jättebra, men jag har aldrig haft så ont som jag hade efteråt. Jag var oerhört svår att smärtlindra. Fick hur mycket morfin som helst, men den gick inte ner ändå. Hade även svårt att kissa och fick tappas tre gånger vilket är väldigt vanligt.

Efter 1 1/2 dygn fick jag träffa en läkare. Då kollade dom mig men allt såg bra ut. Jag fick en dunderdos med morfin och då först, äntligen, kunde smärtan gå ner. Jag var kvar 4 nätter på sjukhuset. Sen flyttade jag hem till pojkvännen. Och sen till mamma några dagar. Och igår kom jag hem till mig.

Det blev som min läkare ville, allt gick enligt planen. Min högra äggstock var jätteangripen, full av endometrios så den tog han bort helt. Äggstocken alltså. Hyvlingen gick också bra. Och att knäppa ihop äggledarna gick bra. Men nåt som var mindre bra var att endon hade angripit min högra njure. Om jag inte hade gjort operationen nu så hade den dött inom några månader. Så det var väldig tur enligt min läkare, att jag gjorde operationen just nu.

Han fick bort allt, han är verkligen en helt fantastisk kirurg och båda njurarna är nu helt återställda och okej i dagsläget. Men jag ska tillbaka på ett återbesök om några månader och kommer även få göra en MR-röntgen för att kolla dels njuren och dels tarmen och livmoderna som var sammanväxta med varandra. Han hade svårt att komma åt och se om det fanns någon endo där, och det blir i så fall en operation till tillsammans med en tarmspecialist.

Nu ska jag sakta men säkert återhämta mig. Känner mig ganska bra rent fysiskt, har ork och kraft på ett annat sätt än förra gången, men jag orkar ju nästan ingenting ändå. Ska pallra mig ut på en promenad idag hade jag tänkt, en sväng runt huset typ. Annars blir det vila, vila och vila.

Tack snälla alla som skickat sms och jag ber om ursäkt om jag inte orkat svara alla eller missat någon. Det har varit så mycket men nu börjar det lugna sig.

Vi hörs snart igen 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s