Min operation

Så här gick det till. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli en sådan stor operation. Jag trodde att enantonen skulle ha hjälpt, jag hade inte blödit på 11 månader innan op:en, nästan ett helt år alltså. Ändå hade jag så förfärligt mycket endo i buken.

En bit av tarmen fick dom ta bort, då endometriosen trängt igenom alla lager av tjocktarmen. Där och då, under operationen var jag så otroligt nära att få tillfällig stomi under ca tre månader. Men, efter konsultation med specialister så kunde min läkare sy ihop tarmen. Och det verkar som om det gått bra. Jag hade ”jättemycket” endo på bukhinnan, som han sa. Det är förmodligen det jag känt, då det legat en brännande känsla över livmodern/bukhinnan hela tiden. Min högra äggstock var även den full av endo, samt satt fast i bukhinnan.

Det som är bra är att den känslan, jag har oftat pratat om att det känns som en kniv som sitter i min äggstock, den är i alla fall borta. Det är underbart. Kan känna av den liiiiite, ytterst lite.

Tjoktarmen var även sammanväxt med livmodern och en bit med slidan. Allt detta har han löst upp och jag har i dagsläget ingen endo i magen.

OCH DET KÄNNS FÖR JÄVLA SKÖNT 😀 😀 😀

Operationen tog 2 1/2 timma och jag blev kvar på sjukhuset i en hel vecka efteråt. Hade sjukt ont hela tiden, har fortfarande ont, men det verkar gå åt rätt håll nu. Är sjukskriven en månad.

Jag blev så otroligt bra bemött på sjukhuset. Dom som jobbar där är änglar, med jordens tålamod. Jag har absolut ingenting att anmärka på. De tog hand om mig på ett helt respektfullt sätt och jag kunde inte haft det bättre. Så tusen rosor till dom ❤

Nu ska jag bara vila, vila, vila och återhämta mig. Måste säga att jag blev lite chockad när han berättade hur min mage såg ut efter op:en. Trodde som sagt inte att det kunde vara så mycket. Men nu är det gjort.

TACK till alla er som tog er tid att komma och hälsa på mig, och tack för alla fina och peppande sms. Det värmer enormt när man ligger inne och jag läste dom om igen när jag hade som ondast. Tack fina, fina vänner och familj!!!! ❤

Annonser

2 thoughts on “Min operation

  1. Så himla skönt att operationen blev gjord nu, och att du nu kan fokusera på rehabilitering! Nu håller vi alla tummar vi kan för att du får vara fri från mer endo ett tag, så att din mage får vila lite. Och så att du får leva livet lite!

    Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s