Lillasyster

Jag är idag extra glad, lycklig och tacksam för min lilla tös. Jag kan ju inte få fler barn, mina äggledare är helt paja. Det KAN gå, kanske, med ivf, men det är inte troligt enligt läkaren. Jag visste inte då, när jag blev gravid att jag hade endometrios. Det fick jag reda på nästan 8 år senare. Jag blev aldrig gravid igen, trots att vi försökte under flera år. Jag har alltid velat ha ett syskon till min dotter. Jag har själv syskon och för mig har det alltid varit en självklarhet. Men det gick inte och nu idag, nästan 12 år senare, förstår jag varför.

Men, det sker under. 🙂 För några dagar sedan blev min älskade dotter storasyter. Hennes pappa och hans sambo fick en liten flicka. Jag var och hälsade på dom idag och jag fick hålla den lilla i famnen. Jag grät av lycka, det gick liksom inte att hejda. Så liten, så ljuvlig, så söt, så mysig, så pluttig. Alltså, man fattar inte. Man GÖR VERKLIGEN inte det… Att dom är så små… Jag kan inte fatta att det är snart 12 år sedan min lilla älskade unge låg i mina armar på det sättet, och jag kunde inte sluta titta på henne. Det kan jag fortfarande inte, ibland smiter jag in när hon sover och bara ser hur fantastiskt vacker hon är. 🙂

Den kärleken till ett barn slår allting. Och den dosen av bebismys jag fick idag, med vetskap att det är min dotters lillasyster, håller smärtan på avstånd. Lycka. Total lycka!!

Jag vet nu att hon har någon att dela livet med, även om det naturligtvis kommer vara en stor ålderskillnad på dom, och dom kommer kanske inte få det där syskonskapet man får om det bara är några år mellan dom. Men sen, när dom blir större, vuxna, när jag dör, ja då har hon en liten syster hon kan dela det med. Det tycker jag är så underbart, att hon inte är ensam.

Jag har fått frågan många gånger, om jag inte är avundsjuk på dom? Jag kan ärligt säga att nej, inte det minsta. Jag tror det beror på att vi skildes som vänner, och jag tänker som så att om min dotters pappa mår bra och är lycklig, då är min dotter lycklig. Jag unnar dom detta så enormt, och jag är gärna barnvakt framöver 🙂 Jag tycker det är så roligt och underbart. Det är ett litet liv och det kan man inte bli ledsen för.

Jag njuter av dagen, livet, dottern och lillasyster och  deras stolta föräldrar.

 

 

En   kvinna som bar ett barn vid sitt bröst sade: ”Tala till oss om barnen.”

Och han sade: Ert barn är inte era barn. De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv. De kommer genom er men är inte från er. Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.

Ni kan giva dem er kärlek, men inte era tankar, ty de har sina egna tankar.

Ni kan hysa deras kroppar men inte deras själar.

Ty deras själar dväljs i morgondagens hus, som ni inte kan besöka, ens i era drömmar.

Ni må sträva att efterlikna dem, men sök inte att göra dem lika er.

Ty livet vänder inte tillbaka och dröjer inte hos den dag som har flytt.

Ni är de bågar, från vilka era barn skickas ut som levande pilar.

Bågskytten ser målet på det oändligas stig och Han böjer dig med sin makt för att Hans pilar skall gå snabbt och långt.

Låt dig i glädje böjas i Bågskyttens hand. Ty liksom Han älskar pilen, som flyger, älskar Han också bågen, som är stadig.

av Khalil Gibran ur Profeten

 

Annonser

5 thoughts on “Lillasyster

  1. Åh, du får hälsa och gratta! Så härligt att R fått en lillasyster =) Och att du fått någon du kan låna lite ibland 😉

    Kramar!

  2. Jag ska hälsa 🙂 Ja det är underbart, jag bara ler hela tiden trots att det inte är min unge alls, ha ha 🙂 Men jag har självklart redan erbjudit barnvakt!!!

    Kram

  3. Pingback: Glädje | endometrios

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s