Bättre, sämre, yoga och ryggstöd

Ja det var inte så många som ville dela med sig av livskvalitét. Kanske är det privat, kanske vet man inte. Eller så funderar man så det knakar ;). Jag har i alla fall blivit bättre sen jag slutade med tryptizolen. Eller slutade, jag har trappat ner till 20 mg. Detta är tredje dagen. Är inte alls så där medvetslöstrött som innan 🙂 Oerhört skönt. Befriande. Livskvalitét 🙂

Men, igår trodde jag att jag skulle få en blödning. Kikade i mina anteckningar, och om jag har rätt var den senaste i februari. 7 månader sedan. Det är det längsta uppehåll jag någonsin haft. Annars har jag alltid haft mens, 7 dagar per månad eller mer. Fantastiskt. Men som sagt, det käns verkligen så, att det är på gång. Jag hoppas o ber att det bara är tillfälligt, men det sitter kvar idag också. Den där molande, stickande brinnande känslan när man nästan känner hur blodet går genom äggledarna i kroppen. En parantes (Jag har hört att en del människor inte känner sin mens alls. Jag känner verkligen när det kommer, och när det rinner till eller vad man ska säga. Trodde alla kände det men har nu i efterhand fattat att så är det inte. Vet precis när jag måste byta skydd osv. Visserligen något man kanske inte diskuterar hej vilt med polarna, men ändå)  Funderar starkt på att börja med Visann igen.

För dig som är utomstående måste det verka fruktansvärt veligt med alla dessa medicinprover, tester man gör med olika preperat. Det tyckte jag själv innan också, men för en endometriosare är det ganska solklart. Man känner sin kropp väl och känner vad den klarar eller inte. Men jag ska fundera lite extra på det där med Visannen. Jag är ju så lycklig nu, vill inte börja. Mår så bra mentalt. Men jag vill inte ha mens heller eller mer ont, ett jäkla moment 22 hela tiden.

Jag har gjort yoga nu på morgonen -se, inte lika trött 🙂 Och klockan är bara 10.30.  Det var underbart att väcka denna trötta, stela, klumpiga, osmidiga, överviktiga ömma kropp. Känner mig lite mindre trött, stel, klumpig, osmidig och öm. Men övervikten är kvar…Jag kan starkt rekomendera det. Efter yogan gjorde jag lite mindfulnessövningar och det är såååå sköööönt. Oj vad avslappnad man blir. Jag brukar alltid somna när jag gör det, men idag var det bara skönt och jag var vaken hela tiden. Också ett gott tecken.

Vill också rekomendera en sån här om man har problem med ryggen:

 

 

Otroligt skön avlastning. Jag bär den nästan varje dag en stund och ryggen ”får vila” lite. Jag köpte denna för bra många år sedan, säkert fem eller sex år sen, innan jag fick min endodiagnos. Hade den ofta på jobbet under kläderna. Den finns bl a på rehabshop i Göteborg vid feskekörkan och det finns andra varianter också. Man får prova den som passar bäst. För det finns olika storlekar. Kan rekomenderas.

Idag ska jag försöka göra en present till en kompis som precis fått barn. Det blir nog något stickat, virkat eller sytt. Ha en bra dag.

6 tankar om “Bättre, sämre, yoga och ryggstöd

 1. Livskvalitet för mej är att ej behöva ha ont någonstanns,vara pigg i min vardag,känna lust för att gå upp och påbörja en ny dag.Kunna ha tid att få göra vad jag vill och att inte vara uppbokad av jobb och krav från höger o vänster. Att få vara ”lat” och bara få vara ifred och för mej själv ibland.Livskvalitet för mej är också att få njuta av godsaker att äta.

 2. Jag håller med dig till fullo 🙂 Tack för att du svarar. Jag gillar biten ”att få vara lat”, det är faktiskt livskvalitét!! Att få vara lat en sommardag på stranden och bara ligga och njuta av solen, DET är skönt. Kram på dig!!

 3. Tänk innan jag fick barnen kände jag alltid av innan mensen kom,liksom en speciell smärta.Numera är det befriande på så sätt att jag aldrig känner detta och har heller aldrig ont vid mens som innan barnen.MEN jag har svårt att vara helt förberedd och ta på en binda eller trosskydd. Visst vet jag ung när jag ska ha den eftersom den är såpass regelbunden ,men kan inte veta exakt dag och ibland glömmer jag att jag ska ha den.En gång förra sommaren så var jag med kompisar på deras kolonilott ,sommar och stekande hett.Det var fest och uppdukat fint på deras lilla gräsplätt.Bord och stolar med vita tygdynor.Ja, gissa vad som hände.Då jag skulle resa mej bland all gäster så fanns där en klar röd avlång fläck.Ganska stor också.Den lyste klart upp bland allt vitt porslin ,vita dukar och vita dynor.Det var bara för mej att säga att hoppsan ,jag har fått mensen.Fanns ingen chans att slingra sej och hitta på något annat.Hade jag varit tonåring så hade jag skämts ihjäl.Nu tyckte jag det var pinsamt förståss men vad gör man.Jo,jag tog loss dynan och gick o skrubbade.Min fina ljusbruna klänning fick också en klarröd fläck.

  En annan gång satt jag på en barstol och blödde igenom,men den gången kunde jag gnugga bort det utan att någon hann märka.På ett sätt var det tryggt när jag förr fick känning innan menstration.Men jag slipper änn hellre den smärtan jag hade.Får helt enkelt gå med binda de dagar innan jag ska ha den så inga fler pinsamma olyckor händer

  • Men gud vilken ”underbar” historia. Tack för att du vågar dela med dig o berätta. Ha ha, jag sitter här o bara garvar 😀 Ja, det är sannerligen inte roligt det där, men precis som du säger hellre det än ont. Även fast det är jobbigt men på ett helt annat sätt. Men när man é tonåring är det ju såååå mycket pinsammare. Men tänk att man fortfarande tycker att det är pinsamt ibland, fast jodens halva befolkning upplever detta fenomen en gång i månaden. Vet inte hur många gamla pojkvänners sängar jag blodat ner genom tiderna o liknande. Ytterst pinsamt. Härligt att du berättade 🙂

   KRAM!!!

 4. Så skönt att du fått känna dig lite piggare i dag och kunnat göra saker. Jag hade gärna gett dig ett svar på livskvalité, men det passade inte så bra in i mitt liv just nu. så jag svarar nog på det senare, när jag kommit härifrån och kan börja tänka på det igen. Du får gärna hälsa J&A från mig och gratta supermycket!

  Kramar i massor!

  • Ja du är nog den sista jag tänker på som behöver svara 🙂 Det hade jag inte förväntat mig…Inte i dagsläget i alla fall.

   Jag ska hälsa, ska till dom på söndag.

   Tusentals kramar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s